duminică, 20 mai 2012

Briose cu crema de mascarpone si capsuni

Ingrediente:
Pentru 12 briose:
  • 3 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/4 cana ulei
  • 3/4 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lingurite ness
  • 11-13 linguri faina
  • 6 capsuni mari
Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri smantana pentru frisca
  • 50 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar pudra
  • bombonele decor
  • capsuni pentru decor
Mod de preparare:
Briosele:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul, iar mai apoi laptele.
Punem esenta si praful de copt.
Ness-ul il frecam cu 2-3 lingurite apa fierbine si il incorporam in compozitia de mai sus.
La urma punem faina treptat, timp in care mixam continuu.

Intr-o tava de briose punem hartiute.
Le umplem pe trei sferturi cu compozitie .
Capsunile le spalam si punem cate jumatate in fiecare briosa.

Dam tava in cuptorul incins si le lasam pana se rumenesc frumos (facem testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Crema:
Mixam smantana pentru frisca spuma.
Adaugam mascarponele, apoi punem zaharul pudra si mixam usor.
Ciocolata o dam pe razatoarea mica si o incorporam in mascarpone.
La urma adaugam esenta .
Intr-un pos punem crema si cu ajutorul lui ornam briosele.
Deasupra presaram bombonele si punem capsunele.
Le dam putin la rece, apoi servim.